IMG_4390           DSC_0066

 

“INSTRUMENT IN DE KLAS”- groep 5 t/m 8

Wat is er nog mooier voor kinderen dan voor ’t eerst een muziekinstrument in handen te krijgen. Hun nieuwsgierigheid en leergierigheid kent geen grenzen! Mag ik ‘m eens vasthouden? Hoe werkt die gitaar? Hoe krijg je er de juiste toon uit. Hoe maak je verschillende tonen op een fluit, of waarvoor zijn de zwarte toetsen op een keyboard?  

Op al die vragen kun je nu een antwoord krijgen: vanaf groep 5 kun je met je klas een instrument leren bespelen. Dat daarvoor meer nodig is dan wat je vaak ziet blijkt als je met de klas aan de slag gaat. Maar al snel ontstaat er structuur in de chaos van klanken en ontstaat er een swingend geheel. Met concentratie, doorzettingsvermogen, luistervaardigheid en samenwerking maar vooral plezier en enthousiasme laat je met je klas zien dat je naast rekenen en taal ook op muzikaal gebied heel wat in huis hebt!

Er is keuze uit vele instrumenten; afhankelijk van het instrument dat/ de instrumenten die de school kiest zal een geschikte en gediplomeerde docent ingezet worden.

  

Doelgroep:                                       groepen 5, 6, 7, 8

Ruimte:                                            één ruimte per gekozen instrument

Duur:                                                lessen van 45 minuten. (aantal in overleg)